Výrobky

SELSKÝ SALÁM

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0061

Číslo výrobku

2016-03-22-0061/0679

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Obsah tuku maximálně 50 %; obsah soli maximálně 3,5 %; upřesnění  energetické hodnoty výrobku: energetická hodnota  uvedená na obale výrobku v kcal je: 501 kcal/100 g; upřesnění obsahu cukrů: obsah cukrů uvedený na obale výrobku je: <0,1 g/100 g.

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594016342220

Balení

Typ: vakuové balení krájené, v ochranné atmosféře, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

100 g/100 g hotovéhovýrobku

hovězí maso

20 g/100 g hotového výrobku

vepřové sádlo

13 %

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

glukóza

extrakty koření

Přídatné látky

E 451 - Trifosforečnany

E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)

E 575 - Glukono-delta-lakton

Energetická hodnota výrobku

2075

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: na řezu nepravidelná mozaika libových a tučných zrn, ojediněle vytavený tuk v okolí tučných zrn, drobné vzduchové dutinky a drobné měkké kolagenní části přípustné; Barva: na řezu je masově růžové barvy

Vůně a chuť

Chuť a vůně: specifická pro trvanlivý výrobek, přiměřená po koření a uzení, výrobek na skusu vláčný

Konzistence

Konzistence: tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ TEPELNĚ OPRACOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 100 g vepřového masa a 20 g hovězího masa;

Procesní stav

Schválený