Jihočeská Niva 50 % - bochník cca 2,5 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/1995
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty
Charakteristika výrobku
Bochník sýra o hmotnosti cca 2,5 kg zabalený v hliníkové fólii.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
290084
Balení
Typ: Hliníková fólie, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1457 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
29 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
19 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: tvar bochníku.
Barva: smetanová až krémová se zeleným nebo modrozeleným porostem plísně v těstě.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni.
Konzistence
Jemná, drobivě roztíratelná.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat.
Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).
Minimální doba zrání 3 týdny.
Technologický postup
Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → porcování → balení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině 50%.
Obsah tuku 29 g/100 g.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:40:24
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Chráněné zeměpisné označení
Klasa
Český výrobek
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Jihočeská Niva 50 % - bochník cca 2,5 kg (29.4.2022 13:55:14)
Jihočeská Niva 50 % - bochník cca 2,5 kg (17.12.2019 08:16:15)