Jihočeský Eidam 30 % - plátky 250 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/0920
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
Polotvrdý sýr s nízkým obsahem laktózy.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803329017
Balení
Typ: plastová vanička, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
29 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá.
Vůně a chuť
Vůně a chuť čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Konzistence: celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek.
Nadstandardní parametry
Vyrobeno v ČR.
Technologický postup
1.standardizace mléka a sýření, 2.zpracování a praní sýřeniny na výrobníku 3.napouštění sýrového zrna do forem 4.lisování 5.solení 6.balení 7.zrání 8.plátkování.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk v sušině: min. 30 %.
Obsah laktózy < 0,05 %.
Obsah vápníku 1100 mg/100 g (137 % referenční hodnoty příjmu).
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:38:51
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
1.12.2019
Český výrobek - Garantováno Potravinářskou komorou
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Jihočeský Eidam 30 % - plátky 250 g (27.4.2022 15:15:46)