Lipánek MINI vanilkový 80 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0030
Číslo výrobku
2015-12-22-0030/0369
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - smetanové krémy
Charakteristika výrobku
Smetanový krém netermizovaný. Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky ( zahušťovadla, stabilizátory, náhradní sladidla, barviva, konzervační látky), neobsahuje škrob, želatinu. Výrobek není tepelně ošetřen a není našlehán dusíkem.
Režim jakosti Q CZ povolení č.j.: 28783/2018-MZE-17210.
Původ surovin: tvaroh ČR, smetana ČR, cukr ČR, přírodní vanilkové aroma Maďarsko.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803662107
Balení
Typ: PP kelímek s papírovým přebalem/ALU víčko, velikost: 80 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
tvaroh
55 %
smetana
35 %
cukr
9.1 %
přírodní vanilkové aroma
0.9 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
771 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
11 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,3 g/100g
Sacharidy
14 g/100g
Z toho cukry
14 g/100g
Bílkoviny
7,4 g/100g
Sůl
0,08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: stejnorodá, smetanová.
Vůně a chuť
jemná smetanová, charakteristická po vanilce.
Konzistence
polotuhá, jemně krémovitá, bez nášlehu.
Nadstandardní parametry
Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky (zahušťovadla, stabilizátory, náhradní sladidla, barviva), neobsahuje škrob, želatinu.
Výrobek není našlehán a není tepelně ošetřen.
Obsahuje minimálně 30 % tuku v sušině.
Stáří mléka a smetany před zpracováním nepřekračuje 48 hodin.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině:: min. 30 %
Mikrobiolog. požadavky: Listeria monocytogenes: neg/25 g
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:30:51
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Regionální potravina
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený