Prvorepublikový bok
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/2417
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Celosvalový masný výrobek z vepřového boku bez kosti a kůže, tepelně opracovaný, uzený.
Společnost
MASNÉ KRÁMY s.r.o.
Pražská 1934
Slaný, 274 01
Česká republika
Definice balení
EAN
2917145005020
Balení
Typ: Volně ložený nebalený nebo balený ve vakuu o hmotnosti 400 až 1000 gramů., velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
0°C až 4°C
Složení
Vepřový bok
98 %
Kuchyňská sůl
2 g
Přídatné látky
Dusitanová solící směs
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1672 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
39 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9 g/100g
Sacharidy
0 g/100g
Z toho cukry
0 g/100g
Bílkoviny
14 g/100g
Sůl
2,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
- Příjemný vzhled uzeného masa hnědé barvy, kusy obdélníkového tvaru.
- Barva - na řezu výrobku se střídají světle červené části libové svaloviny s bílými partiemi tukové tkáně.
-
Vůně a chuť
Chuť a vůně - příjemná, po čerstvé uzenině, výrazněji po uzení, lahodná.
Konzistence
Konzistence - tuhá, pevná, soudržná bez vzduchových dutin
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah vepřového masa 98%, mimo maso obsahuje výrobek jen kuchyňkou sůl a dusitan sodný. Uzeno tradičním způsobem.
Technologický postup
Vepřový bok bez kosti se ručně nasucho nasolí a nechá se minimálně 10 dní odležet v chladírně. Po 10 dnech se udí a tepelně opracovává v udírně).
Po vychlazení na skladovací teplotu (0°C až 4°C) jsou kousky boku baleny do vakua a etiketovány nebo je výrobek distribuován jako nebalený ve vlastních prodejnách.
Uživatel
Schváleno
22.5.2023 11:43:49
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený