Výrobky

Prvorepublikový bok

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/2417

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Celosvalový masný výrobek z vepřového boku bez kosti a kůže, tepelně opracovaný, uzený.

Společnost

MASNÉ KRÁMY s.r.o.
Pražská 1934
Slaný, 274 01
Česká republika

Definice balení

EAN

2917145005020

Balení

Typ: Volně ložený nebalený nebo balený ve vakuu o hmotnosti 400 až 1000 gramů., velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

0°C až 4°C

Složení

Vepřový bok

98 %

Kuchyňská sůl

2 g

Přídatné látky

Dusitanová solící směs

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1672 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

39 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

9 g/100g

Sacharidy

0 g/100g

Z toho cukry

0 g/100g

Bílkoviny

14 g/100g

Sůl

2,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

-        Příjemný vzhled uzeného masa hnědé barvy, kusy obdélníkového tvaru. 

-        Barva -  na řezu výrobku se střídají světle červené části libové svaloviny  s bílými partiemi tukové tkáně.

-       

Vůně a chuť

Chuť a vůně - příjemná, po čerstvé uzenině, výrazněji po uzení, lahodná.

Konzistence

Konzistence - tuhá, pevná, soudržná bez vzduchových dutin

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového masa 98%, mimo maso obsahuje výrobek jen kuchyňkou sůl a dusitan sodný. Uzeno tradičním způsobem.

Technologický postup

Vepřový bok bez kosti se ručně nasucho nasolí a nechá se minimálně 10 dní odležet v chladírně. Po 10 dnech se udí a tepelně opracovává v udírně).

Po vychlazení na skladovací teplotu (0°C až 4°C) jsou kousky boku baleny do vakua a etiketovány nebo je výrobek distribuován jako nebalený ve vlastních prodejnách.

Uživatel

Schváleno

22.5.2023 11:43:49

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky