Výrobky

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 1 kg

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0308

Číslo výrobku

2017-07-18-0308/2245

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Tradiční pomazánkové s pažitkou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené pažitkou.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803442457

Balení

Typ: Plastový kbelík s uzavřen plastovým víčkem., velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

smetana

sušené mléko

sušené podmáslí

bramborový škrob

jedlá sůl

sušená pažitka

0,14

smetanová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1307 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

5,2 g/100g

Z toho cukry

4,4 g/100g

Bílkoviny

4,2 g/100g

Sůl

0,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: přirozeně bílá až krémově žlutá, s kousky pažitky v celé hmotě.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná, s chutí pažitky.

Konzistence

Stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu.

Nadstandardní parametry

Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.

Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem.

Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.

Odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.

 

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin (pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury → fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku min. 31%.

Obsah sušiny min. 42 %.

Uživatel

Schváleno

6.6.2023 10:19:22

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený

Historie

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 1 kg (28.3.2023 07:38:05)

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 1 kg (7.2.2022 14:29:22)

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 1 kg (3.2.2022 11:44:35)

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 1 kg (2.7.2020 17:28:56)