Česká vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-02-0026
Číslo výrobku
2015-12-02-0026/0373
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Společnost
ČESKÁ VEJCE CZ, a.s.
Zdislavice 214
Zdislavice, 257 64
Česká republika
Definice balení
EAN
8594013180061
Balení
Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M10, velikost: 10 ks
Složení
vejce
53 g
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
622
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin (S-do 53 g, M- 53-63 g, L-63-73g, XL-nad 73 g)
barva: barva žloutku dle stupnice La Roche min.8
Vůně a chuť
chuť: typická pro vejce
vůně: bez cizího pachu
Konzistence
pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek
Nadstandardní parametry
Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice
Technologický postup
- Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
- Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
- Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
- Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
- Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
- Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu.
- Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Procesní stav
Schválený