Lovecký salám krájený 100 g Řezníkův talíř
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-03-29-0164/2237
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100 g výrobku bylo použito 150 g vepřového a hovězího masa
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Definice balení
EAN
8592337330636
Balení
Typ: balíček krájeného salámu v ochranné atomsféře, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
10 %
jedlá sůl
dextróza
směs koření
česnek
startovací kultura
Přídatné látky
E 316 - Erythorban sodný
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1897 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
39,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
15,0 g/100g
Sacharidy
0,9 g/100g
Z toho cukry
0 g/100g
Bílkoviny
25,0 g/100g
Sůl
3,30 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.
Vůně a chuť
Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.
Konzistence
Konzistence pružná až tuhá.
Nadstandardní parametry
- povinné použití hovězího masa,
- obsah ČSB minimálně 15 %;
- obsah tuku maximálně 50 %;
- bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
- aktivita vody (aw) 0,93.
Technologický postup
příprava suroviny, mělnění, kutrování, míchání, narážení, formování, zakouření, sušení, krájení, balení, etiketování
Uživatel
Schváleno
13.9.2023 14:11:24
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený