Výrobky

Lovecký salám krájený 100 g Řezníkův talíř

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-29-0164

Číslo výrobku

2016-03-29-0164/2237

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100 g výrobku bylo použito 150 g vepřového a hovězího masa

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Definice balení

EAN

8592337330636

Balení

Typ: balíček krájeného salámu v ochranné atomsféře, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

10 %

jedlá sůl

dextróza

směs koření

česnek

startovací kultura

Přídatné látky

E 316 - Erythorban sodný

E 250 - Dusitan sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1897 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

39,0 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

15,0 g/100g

Sacharidy

0,9 g/100g

Z toho cukry

0 g/100g

Bílkoviny

25,0 g/100g

Sůl

3,30 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá.

Nadstandardní parametry

  • povinné použití hovězího masa,
  • obsah ČSB minimálně 15 %;
  • obsah tuku maximálně 50 %;
  • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
  • aktivita vody (aw)  0,93.

Technologický postup

příprava suroviny, mělnění, kutrování, míchání, narážení, formování, zakouření, sušení, krájení, balení, etiketování

Uživatel

Schváleno

13.9.2023 14:11:24

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený