Výrobky

DUNAJSKÁ KLOBÁSA

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0065

Číslo výrobku

2016-03-22-0065/0701

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. původ hlavní složky: ČR a EU; upřesnění energetické hodnoty výrobku: energetická hodnota uvedená na obale výrobku v kcal je: 531 kcal/100 g; upřesnění obsahu cukrů: obsah cukrů uvedený na obale výrobku je: < 1,0 g/100 g.

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594016342169

Balení

Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

koření

extrakty koření

dextróza

startovací kultura

jedlé kolagenní střívko

Přídatné látky

E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)

E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)

E 575 - Glukono-delta-lakton

E 250 - Dusitan sodný

E 150 a: Karamel (Barvivo)

Energetická hodnota výrobku

2197

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: výrobek na řezu lesklý a hladký, jemné zrnění; Barva: na řezu je růžově-červené barvy, bez kroužku pod obalem

Vůně a chuť

Chuť a vůně: příjemná aromatická, výrazně kořeněná po paprice, průměrně až výrazně slaná, výrazně kořeněná, na skusu výrobek křehký a vláčný

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 118 g vepřového masa a 14 g hovězího masa (z normy: celkový obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních - splněno) z normy:nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 - splněno

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0

Procesní stav

Schválený