Výrobky

Snack Day Tradiční hospodské brambůrky solené

Číslo cechovní normy

2022-03-29-0536

Číslo výrobku

2022-03-29-0536/2240

Zařazení dle legislativy

Hotové pokrmy

Charakteristika výrobku

smažené bramborové lupínky solené

Společnost

Petr Hobža Snack a.s.
Za Drahou 1857
Strážnice, 69662

Definice balení

EAN

4056489725947

Balení

Typ: BoPP fólie - sáček, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

retail - LIDL

Složení

brambory

67 %

řepkový olej

32 %

jedlá sůl

1 %

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2250 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

32 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,5 g/100g

Sacharidy

55 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

6,7 g/100g

Sůl

1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

zlatavé smažené bramborové lupínky, barve ojediněle okrová až nahnědlá

Vůně a chuť

Vůně a chuť - typická po bramborách, příjemně slaná

Konzistence

lupínky při skusu křupavé

Nadstandardní parametry

prvotřídní klasické smažené bramborové lupínky vyráběné již 35 let 

Technologický postup

 

  • -          bramborové hlízy jsou omyty vodou a zbaveny kamenů a dalších možných kontaminantů
  • -          brambory jsou zbaveny slupky
  • -          inspekce oškrabaných brambor – vyřazení nevyhovujících hlíz
  • -          plátkování brambor
  • -          promytí plátků brambor ve vodě
  • -          smažení plátků v oleji – doporučená max.teplota na vstupu do fritézy 175°C,  doporučená výstupní teplota oleje z fritézy 168°C
  • -          třídění usmažených lupínků na základě barvy (tmavé lupínky jsou vyřazeny z důvodu možného vysokého obsahu akrylamidu)
  • -          ochucení lupínků
  • -          vážení a balení lupínků do sáčků
  • skupinové balení sáčků do kartonů

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

max.tuk 42%, sůl max.1,5%

Uživatel

Schváleno

16.8.2023 15:19:31

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Snack Day Tradiční bramborové lupínky solené (27.7.2023 09:57:05)