Výrobky

Uherská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/0704

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Pikantní fermentovaná klobása se středním zrnem.Původ hlavní složky ČR a EU.   upřesnění energetické hodnoty výrobku: energetická hodnota uvedená na obale výrobku v kcal je: 531 kcal/100 g; upřesnění obsahu cukrů: obsah cukrů uvedený na obale výrobku je: <1,0 g/100 g.

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594016342695

Balení

Typ: flowpack, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 240 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

dextróza

směs koření

startovací kultura

jedlé střívko

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)

E 300 - Kyselina askorbová

Energetická hodnota výrobku

2197

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: výrobek na řezu lesklý a hladký, střední zrnění ; Barva: na řezu je růžově-červené barvy, bez kroužku pod obalem

Vůně a chuť

Chuť a vůně: příjemná aromatická, výrazně kořeněná po paprice, průměrně až výrazně slaná, na skusu výrobek křehký a vláčný

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g vepřového masa (z normy:obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku - splněno) nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 - splněno

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0

Procesní stav

Zrušený