Výrobky

Jihočeská niva 45 % - půl bochník cca 1,2 kg

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/0787

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty

Charakteristika výrobku

Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 45 %.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

98599999996920

Balení

Typ: Hliníková fólie, velikost: 1200 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

Mléko

96 %

Jedlá sůl

3 %

Mlékárenské kultury

Plíseň Penicillium roqueforti

Syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1363 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

26 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

17 g/100g

Sacharidy

0,6 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti, částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být  viditelné stopy po vpichách.                            
Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v  těstě.           
Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý.    

Vůně a chuť

Slaná, pikantní po ušlechtilé plísni.

Konzistence

 Jemná, drobivě roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“. 

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

Bez konzervačních látek.

Bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti.

Bez aromat.

Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).

 

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení  → zrání při řízených podmínkách → balení do spotřebitelských obalů → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 45 %.

Uživatel

Schváleno

14.9.2023 14:27:43

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - Garantováno Potravinářskou komorou

Procesní stav

Zrušený

Obrázky