Šabatecká slanina
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/0791
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný
Společnost
Masna ELVA s.r.o.
Divnice 124
Slavičín, 763 21
Definice balení
Balení
Typ: Volně ložený nebalený nebo balený ve vakuu, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
0°C až 4°C
Složení
Vepřový bok
Kuchyňská sůl
Česnek
Přídatné látky
Dusitanová solící směs
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1620 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
40 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10 g/100g
Sacharidy
0,1 g/100g
Z toho cukry
0,1 g/100g
Bílkoviny
10 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled výrobku typický pro uzené maso.
Výrobek zauzen do zlatohnědé až tmavě hnědé barvy.
Barva svaloviny na řezu růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu.
Vůně a chuť
Chuť mírně slaná, výraznější po česneku.
Vůně příjemná, aromatická po zauzení.
Konzistence
Tuhá, pevná, soudržná bez vzduchových dutin
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah vepřového masa.
Výrobek obsahuje pouze maso, sůl a česnek.
Uzeno na bukových štěpkách.
Bez SOM.
Bez zvýrazňovačů chuti.
Bez přidaného lepku a bílkovinných přísad.
Technologický postup
Surovina - upravené vepřové boky.
Surovina je naložena do slaného roztoku s česnekem na dva až tři týdny,
poté tepelně opracována a zauzena do zlatohnědé až tmavě hnědé barvy.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
11.9.2023 09:45:22
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený