Výrobky

Šabatecká slanina

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/0791

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný

Společnost

Masna ELVA s.r.o.
Divnice 124
Slavičín, 763 21

Definice balení

Balení

Typ: Volně ložený nebalený nebo balený ve vakuu, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

0°C až 4°C

Složení

Vepřový bok

Kuchyňská sůl

Česnek

Přídatné látky

Dusitanová solící směs

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1620 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

40 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10 g/100g

Sacharidy

0,1 g/100g

Z toho cukry

0,1 g/100g

Bílkoviny

10 g/100g

Sůl

2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled výrobku typický pro uzené maso.

Výrobek zauzen do zlatohnědé až tmavě hnědé barvy.

Barva svaloviny na řezu růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výraznější po česneku.

Vůně příjemná, aromatická po zauzení.

Konzistence

Tuhá, pevná, soudržná bez vzduchových dutin

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového masa.

Výrobek obsahuje pouze maso, sůl a česnek.

Uzeno na bukových štěpkách.

Bez SOM.

Bez zvýrazňovačů chuti.

Bez přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina - upravené vepřové boky.

Surovina je naložena do slaného roztoku s česnekem na dva až tři týdny,

poté tepelně opracována a zauzena do zlatohnědé až tmavě hnědé barvy.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel

Schváleno

11.9.2023 09:45:22

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky