Jihočeská niva Premium 70% - porce 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/2438
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty
Charakteristika výrobku
Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 70 %
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803336954
Balení
Typ: plastová vanička, výseč z bochníku, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
Mléko
96 %
Jedlá sůl
3 %
mlékařské kultury
plíseň Penicillium roqueforti
syřidlo
chorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1743 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
41 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
27 g/100g
Sacharidy
0,3 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti, částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách
vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně
v těstě
barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý
Vůně a chuť
chuť a vůně: slaná, pikantní po ušlechtilé plísni, jemná, máslová
Konzistence
konzistence: jemná, drobivě roztíratelná až mazlavá
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ , bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat
samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení →zrání při řízených podmínkách →příp. porcování→ balení do spotřebitelských obalů → expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 70 %
Uživatel
Schváleno
14.9.2023 12:47:58
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený