Výrobky

Jihočeská niva Caesar 45 % - bochník cca 1,2 kg

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/2441

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty

Charakteristika výrobku

Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 45 %.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

98599999997002

Balení

Typ: Plastová fólie s hliníkovou korunkou., velikost: 1200 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

Mléko

96 %

Jedlá sůl

3 %

Mlékařské kultury

Plíseň Penicillium roqueforti

Syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1363 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

26 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

17 g/100g

Sacharidy

0,6 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti, částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být  viditelné stopy po vpichách.                            
Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v  těstě.           
Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý.    

Vůně a chuť

Slaná, pikantní po ušlechtilé plísni.

Konzistence

Jemná, vláčná, lehká drobivost při krájení není na závadu.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“. 

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

Bez konzervačních látek.

Bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti.

Bez aromat.

Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).

Minimální doba zrání 3 měsíce.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách → balení do spotřebitelských obalů → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 45 %.

Uživatel

Schváleno

14.9.2023 19:38:38

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Jihočeská niva Caesar 45% - bochník 1,2 kg (8.9.2023 08:18:16)