Jihočeská niva Caesar 45 % - bochník cca 1,2 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/2441
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty
Charakteristika výrobku
Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 45 %.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
98599999997002
Balení
Typ: Plastová fólie s hliníkovou korunkou., velikost: 1200 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
Mléko
96 %
Jedlá sůl
3 %
Mlékařské kultury
Plíseň Penicillium roqueforti
Syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1363 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
26 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti, částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách.
Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě.
Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý.
Vůně a chuť
Slaná, pikantní po ušlechtilé plísni.
Konzistence
Jemná, vláčná, lehká drobivost při krájení není na závadu.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Bez konzervačních látek.
Bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti.
Bez aromat.
Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).
Minimální doba zrání 3 měsíce.
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách → balení do spotřebitelských obalů → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 45 %.
Uživatel
Schváleno
14.9.2023 19:38:38
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Jihočeská niva Caesar 45% - bochník 1,2 kg (8.9.2023 08:18:16)