Jihočeská niva 60 % - porce 100 g - pro Ahold
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/2444
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty
Charakteristika výrobku
Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 60 %.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803337098
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
Mléko
96 %
Sůl
3 %
Mlékárenské kultury
Plíseň Penicillium roqueforti
Syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1591 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
34 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
22 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: tvar kruhové výseče z bochníku.
Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě.
Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý.
Vůně a chuť
Slaná, pikantní po ušlechtilé plísni.
Konzistence
Jemná, drobivě roztíratelná.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Bez konzervačních látek.
Bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti.
Bez aromat.
Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách → porcování → balení do spotřebitelských obalů → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 60 %.
Uživatel
Schváleno
14.9.2023 19:41:38
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený