Majolka Boneco 2x50ml/2x45g dvojsáček
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-10-15-0032
Číslo výrobku
2015-10-15-0032/0895
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec - majonézy
Charakteristika výrobku
původ surovin:
olej řepkový - CZ
ocet kvasný lihový - CZ
vaječné žloutky - EU
cukr - CZ
jedlá sůl - EU
hořčičné semínko - CZ
Společnost
BONECO a.s.
Lopatecká 223/13
Praha 4 - Podolí, 147 00
Česká republika
Definice balení
EAN
8595008701582
Balení
Typ: Dvojsáček 2 x 50ml, velikost: 50 ml
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
řepkový olej
78%
pitná voda
vaječný žloutek
3 %
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
semínko hořčice
koření
cukr
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
2977 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
78,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,4 g/100g
Sacharidy
2,7 g/100g
Z toho cukry
2,5 g/100g
Bílkoviny
0,7 g/100g
Sůl
0,6 g/100g
omega-3 mastné kyseliny
5,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bělavá až slabě nažloutlá; vzhled: homogenní, pastovitý
Vůně a chuť
vůně: lehce nakyslá, typická pro ochucenou majonézu;
chuť: lahodná, mírně nakyslá, po použitých přísadách.
Konzistence
Konzistence pastovitá až polotuhá, hladkého, homogenního vzhledu.
Nadstandardní parametry
Jedná se o vysokoolejovou majonézu s mnohaletou tradicí. Byla první průmyslově vyráběnou majonézou v
Československu a její výroba byla započata v roce 1957. Název Majolka je chráněn proslulou ochrannou
známkou. Neobsahuje konzervační látky, barviva, aromata, škroby a stabilizátory.
Technologický postup
V homogenizátoru se vytvroří emulze z vaječného žloutku, oleje a vody, která se okyselí ocetm achochutí
přísadami dle receptury. Poté se plní do vhodného obalu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
sušina min. 80 %;
sůl max. 1 %;
tuk min. 78 %.
Uživatel
Schváleno
5.12.2023 13:16:29
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Majolka Boneco 2x50ml/2x45g dvojsáček (9.3.2023 13:18:16)