Vysočina 600g VB
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0060
Číslo výrobku
2016-03-22-0060/1028
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 130g masa.
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594007485912
Balení
Typ: vakuově baleno, velikost: 600 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
dextróza
koření
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 300 - Kyselina askorbová
E 450 - Difosforečnany
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1810 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
39 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
16 g/100g
Sacharidy
1,9 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
20 g/100g
Sůl
3,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, masově růžové barvy, bez shluku tukových nebo libových částic
Vůně a chuť
Vůně: příjemná, aromatická, po použitých surovinách a koření. Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Konzistence
Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa; - povinné zastoupení hovězího masa; - bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad; - celkový obsah masa minimálně 130 g na 100 g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních;
Technologický postup
1. příprava surovin; 2. mělnění suroviny a míchání díla; 3. plnění; 4. tepelné opracovaní; 5. zrání a sušení; 6. chlazení; 7. balení a etiketování.
Uživatel
Schváleno
15.12.2023 08:50:33
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený