Výrobky

Pikante 900 g OA

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0074

Číslo výrobku

2016-08-08-0074/0997

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa; obal - nejedlé střívko

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

20535889

Balení

Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 900 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

koření

dextróza

extrakty koření

sušený česnek

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2131 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

46 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

3,1 g/100g

Z toho cukry

0,3 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

3,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy  cihlově červené, bez shluku tukových nebo libových částic

Vůně a chuť

Chuť: mírně pikantní,  na skusu je výrobek vláčný až křehký; Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření

Konzistence

příjemná na skus, tužší

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. tvarování do obdélníkového tvaru 5. zrání a sušení 6. chlazení 7. balení a etiketování

Procesní stav

Zrušený

Historie

Pikante 900 g OA (19.10.2021 08:44:05)

Pikante 900 g OA (18.6.2018 06:39:11)