Výrobky

Venkovská tlačenka cca 1,3 kg

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0337

Číslo výrobku

2017-08-22-0337/2291

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný. Střevo není jedlé.

Společnost

MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika

Definice balení

EAN

296818

Balení

Typ: volně loženo, velikost: 1300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

80%

pitná voda

vepřové srdce

7%

vepřové kůže

jedlá sůl

sušená zelenina (česnek)

směs koření

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

801 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

12 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

4,2 g/100g

Sacharidy

2,3 g/100g

Z toho cukry

0 g/100g

Bílkoviny

19 g/100g

Sůl

2,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek je naražený do plastového střeva, klipsován, formován. Pod obalem je přípustný vytavený tuk. Na řezu je patrná mozaika tvořena tučnými a libovými částmi o velikosti cca 2,5 x 2,5 cm, které se nepravidelně střídají.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je typická po použitém koření.

Konzistence

Vepřové kůže pomeleme na řezačce. Vepřové maso z hlav a srdcí po uvaření vytřídíme a nasekáme na velikost částic cca 2,5x2,5 cm. Vepřovou plec nakrájíme. Suroviny se všemi přísadami dobře promícháme. Narážíme na narážce do umělohmotných obalů a jednotlivé kusy oddělíme klipsováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.

Technologický postup

Vepřové kůže pomeleme na řezačce. Vepřové maso z hlav a srdcí po uvaření vytřídíme a nasekáme na velikost částic cca 2,5x2,5 cm. Vařené vepřové maso nakrájíme. Suroviny se všemi přísadami dobře promícháme. Narážíme na narážce do umělohmotných obalů a jednotlivé kusy oddělíme klipsováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.

Uživatel

Schváleno

15.12.2023 09:36:57

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Procesní stav

Zrušený