Venkovská tlačenka cca 1,3 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0337
Číslo výrobku
2017-08-22-0337/2291
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný. Střevo není jedlé.
Společnost
MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika
Definice balení
EAN
296818
Balení
Typ: volně loženo, velikost: 1300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
80%
pitná voda
vepřové srdce
7%
vepřové kůže
jedlá sůl
sušená zelenina (česnek)
směs koření
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
801 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
12 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
4,2 g/100g
Sacharidy
2,3 g/100g
Z toho cukry
0 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
2,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek je naražený do plastového střeva, klipsován, formován. Pod obalem je přípustný vytavený tuk. Na řezu je patrná mozaika tvořena tučnými a libovými částmi o velikosti cca 2,5 x 2,5 cm, které se nepravidelně střídají.
Vůně a chuť
Chuť a vůně výrobku je typická po použitém koření.
Konzistence
Vepřové kůže pomeleme na řezačce. Vepřové maso z hlav a srdcí po uvaření vytřídíme a nasekáme na velikost částic cca 2,5x2,5 cm. Vepřovou plec nakrájíme. Suroviny se všemi přísadami dobře promícháme. Narážíme na narážce do umělohmotných obalů a jednotlivé kusy oddělíme klipsováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.
Technologický postup
Vepřové kůže pomeleme na řezačce. Vepřové maso z hlav a srdcí po uvaření vytřídíme a nasekáme na velikost částic cca 2,5x2,5 cm. Vařené vepřové maso nakrájíme. Suroviny se všemi přísadami dobře promícháme. Narážíme na narážce do umělohmotných obalů a jednotlivé kusy oddělíme klipsováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.
Uživatel
Schváleno
15.12.2023 09:36:57
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Procesní stav
Zrušený