FARMÁŘSKÉ KUŘE BEZ DROBŮ
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-10-21-0167
Číslo výrobku
2016-10-21-0167/1330
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - drůbeží maso
Charakteristika výrobku
Venkovské kuře kuchané A bez drobů – nedělené jatečně opracované tělo drůbeže bez drobů, bez krku, svalstvo výrazně vyvinuté. Prsa a stehna zmasilá. Povrch je neporušený, dobře očištěn od peří, končetiny jsou bez zlomenin. Délka výkrmu je 38 až 40 dní. Výkrm v hale na hlubší podestýlce. Benefitem je nižší osázení na hale, čistě rostlinné krmivo s vyšším obsahem kukuřice, balíky slámy pro „hraní“ kuřat. Kuřata jsou výhradně českého původu (líhnutí, výkrm, porážka i zpracování v ČR).
Společnost
RABBIT Trhový Štěpánov a.s.
Sokolská 302
Trhový Štěpánoc, 25763
Definice balení
EAN
282411
Balení
Typ: Ochranná atmosféra, velikost: 1500 g
Způsob distribuce výrobku
Maloobchod
Složení
Kuře bez drobů, čerstvé, třída jakosti A
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
634 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
7,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,75 g/100g
Sacharidy
0,1 g/100g
Z toho cukry
0 g/100g
Bílkoviny
20,1 g/100g
Sůl
0,15 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Venkovské kuře kuchané A bez drobů – nedělené jatečně opracované tělo drůbeže bez drobů, bez krku, svalstvo výrazně vyvinuté. Prsa a stehna zmasilá. Povrch je neporušený, nepotrhaný a nepořezaný, dobře očištěn od peří, bez viditelných krevních podlitin, pohmožděnin a otlaků, bez tmavých skvrn (nebo skvrn po spálení mrazem) a končetiny jsou bez zlomenin.
Vůně a chuť
Charakteristická vůně pro čerstvé kuřecí maso, bez jakýchkoliv cizích pachů a pachových příměsí. Po tepelné úpravě chuť kuřecího masa.
Konzistence
Pevná konzistence, na skusu příjemná šťavnatá.
Nadstandardní parametry
Benefitem venkovských kuřat je delší doba výkrmu – 38 až 40 dní, chov v hale na hlubší podestýlce, nižší hustota osázení na hale, výhradně rostlinné krmivo s vyšším podílem kukuřice.
Technologický postup
Příjem drůbeže - porážení - kuchání - kontrola veterinárním dozorem - chlazení – porcování – kalibrace - balení a etiketování - kontrola detektorem kovů - předání do expedičních chladírenských skladů – chladírenské skladování - expedice chlazeného zboží
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické požadavky odpovídají definicím v Nařízení komise (ES) 2073/2005. Produkt musí být v souladu s národní a Evropskou legislativou.
Výrobek neobsahuje a nebyl vyroben z geneticky modifikovaných organismů.
Výrobní proces pod veterinárním dohledem, kontrola detektorem kovů
Uživatel
Schváleno
15.12.2023 14:50:25
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Procesní stav
Zrušený