Výrobky

FARMÁŘSKÉ KUŘE BEZ DROBŮ

Číslo cechovní normy

2016-10-21-0167

Číslo výrobku

2016-10-21-0167/1330

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - drůbeží maso

Charakteristika výrobku

Venkovské kuře kuchané A bez drobů – nedělené jatečně opracované tělo drůbeže bez drobů, bez krku, svalstvo výrazně vyvinuté. Prsa a stehna zmasilá. Povrch je neporušený, dobře očištěn od peří, končetiny jsou bez zlomenin. Délka výkrmu je 38 až 40 dní. Výkrm v hale na hlubší podestýlce. Benefitem je nižší osázení na hale, čistě rostlinné krmivo s vyšším obsahem kukuřice, balíky slámy pro „hraní“ kuřat. Kuřata jsou výhradně českého původu (líhnutí, výkrm, porážka i zpracování v ČR).

Společnost

RABBIT Trhový Štěpánov a.s.
Sokolská 302
Trhový Štěpánoc, 25763

Definice balení

EAN

282411

Balení

Typ: Ochranná atmosféra, velikost: 1500 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod

Složení

Kuře bez drobů, čerstvé, třída jakosti A

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

634 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

7,9 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,75 g/100g

Sacharidy

0,1 g/100g

Z toho cukry

0 g/100g

Bílkoviny

20,1 g/100g

Sůl

0,15 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Venkovské kuře kuchané A bez drobů – nedělené jatečně opracované tělo drůbeže bez drobů, bez krku, svalstvo výrazně vyvinuté. Prsa a stehna zmasilá. Povrch je neporušený, nepotrhaný a nepořezaný, dobře očištěn od peří, bez viditelných krevních podlitin, pohmožděnin a otlaků, bez tmavých skvrn (nebo skvrn po spálení mrazem) a končetiny jsou bez zlomenin.

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvé kuřecí maso, bez jakýchkoliv cizích pachů a pachových příměsí. Po tepelné úpravě chuť kuřecího masa.

Konzistence

Pevná konzistence, na skusu příjemná šťavnatá. 

Nadstandardní parametry

Benefitem venkovských kuřat je delší doba výkrmu – 38 až 40 dní, chov v hale na hlubší podestýlce, nižší hustota osázení na hale, výhradně rostlinné krmivo s vyšším podílem kukuřice.

Technologický postup

Příjem drůbeže - porážení - kuchání - kontrola veterinárním dozorem - chlazení – porcování – kalibrace - balení a etiketování - kontrola detektorem kovů - předání do expedičních chladírenských skladů – chladírenské skladování - expedice chlazeného zboží

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické požadavky odpovídají definicím v Nařízení komise (ES) 2073/2005. Produkt musí být v souladu s národní a Evropskou legislativou.

Výrobek neobsahuje a nebyl vyroben z geneticky modifikovaných organismů.

Výrobní proces pod veterinárním dohledem, kontrola detektorem kovů

Uživatel

Schváleno

15.12.2023 14:50:25

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Procesní stav

Zrušený

Obrázky