Náš kraj smetanový jogurt meruňka, 250g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/1290
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt s ochucující složkou navrch jogurtu
Společnost
Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika
Definice balení
EAN
20837716
Balení
Typ: sklenice uzavíratelná Fe víčkem (TWIST-OFF), velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchodní prodej
Složení
SMETANA, 30% meruňková složka (70% meruňková dřeň z koncentrátu, cukr, pitná voda, zahušťovadla: pektiny, karubin; koncentrát citronové šťávy, koncentrát z mrkve, přírodní aroma), sušené MLÉKO, jogurtová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
522 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
7,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5,0 g/100g
Sacharidy
12,0 g/100g
Z toho cukry
11,0 g/100g
Bílkoviny
2,4 g/100g
Sůl
0,10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.
Barva jogurtu je přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně, po smíchání s ochucující složkou je barva výrazná po ovoci
Vůně a chuť
Vůně a chuť typická po použité ochucující složce
Konzistence
Konzistence jogurtu je krémovitá, hustá.
Konzistence ovocné složky je hustá s rozmělněnými kousky ovoce.
Nadstandardní parametry
vyrobeno z českého mléka
Technologický postup
Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění jogurtu – plnění ochucující složky – chlazení - expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk: min. 6%
pH: 4,0 – 4,5
Salmonella: 0 KTJ/g |
Listeria monocytogenes: 0 KTJ/g |
Enterobacteriaceae: 0 KTJ/g |
Plísně a kvasinky: <1 x 10¹ KTJ/g |
Uživatel
Schváleno
2.1.2024 12:30:51
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený