Výrobky

Staročeská houska se solí a kmínem

Číslo cechovní normy

2017-12-01-0359

Číslo výrobku

2017-12-01-0359/2074

Zařazení dle legislativy

Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo - pšeničné

Charakteristika výrobku

Pšeničné běžné pečivo.

Společnost

TESCO Stores ČR a.s.
Vršovická 1527/68B
Praha 10, 10000
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: nebalené, velikost: 60 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod,vlastní prodej

Složení

Pšeničná mouka

jedlá sůl

cukr

řepkový olej

pšeničný fermentační přípravek

droždí

voda

posyp-sůl a kmín

pekařský přípravek

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1257 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

4,3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,5 g/100g

Sacharidy

53 g/100g

Z toho cukry

2,8 g/100g

Bílkoviny

9,3 g/100g

Sůl

3,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Pečivo s ražbou housky, pravidelně formované, klenuté; vrchní kůrka světlá až zlatohnědá, sypaná nebo nesypaná posypem; spodní kůrka čistá; barva střídy světlá po použitých surovinách; střída jemně pórovitá. Sypaná posypem - solí a kmínem.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – příjemná, typická pro pšeničné pečivo. Chuť po kmínu.

Nadstandardní parametry

OLEJ ŘEPKOVÝ (Minimální množství 4% na množství mouky) PŠENIČNÝ FERMENTAČNÍ PŘÍPRAVEK (voda, pšeničná mouka, dextróza, sůl, startovací kultura (pšenice))

Technologický postup

§ výroba těsta přímým způsobem vedení § dělení těsta § zrání klonků § tvarování pomocí houskového stroje § ukládání výrobků na plech § kynutí § vlažení sypání § pečení § chladnutí § ukládání na prodejní plochu

Uživatel

Schváleno

15.1.2024 08:48:36

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Staročeská houska se solí a kmínem (10.3.2020 09:24:55)