Rohlík sedlácky 60 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0324
Číslo výrobku
2017-08-22-0324/2389
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo - vícezrnné
Charakteristika výrobku
Vícezrnné pečivo. Pekařská směs:žitná mouka, slunečnicová semena, sůl, žitná mouka pražená, pšeničný šrot, pšeničné otruby, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, koření, kakaový prášek, dextróza, kyselina askorbová, enzymy.
Společnost
TESCO Stores ČR a.s.
Vršovická 1527/68B
Praha 10, 10000
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: nebalené, velikost: 60 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod,vlastní prodej
Složení
Pšeničná mouka
pekařská směs
slunečnice
olej řepkový
droždí
droždí
voda
posyp: len, sezam, sůl
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1299 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
7,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,8 g/100g
Sacharidy
46 g/100g
Z toho cukry
1,5 g/100g
Bílkoviny
10 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
vláknina
5.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Tvar rohlík, pravidelně formovaný, klenutý. Kůrka zlatohnědá, až hnědá, lesklá s posypem. Střídka jemně pórovitá s barvou po použitých surovinách se semínky.
Vůně a chuť
Vůně a chuť – příjemná, typická pro vícezrnné pečivo.
Nadstandardní parametry
Bez přídatných látek s výjimkou kyseliny askorbové. Mlýnské výrobky z jiných obilovin než pšenice a žita a/nebo pseudoobiloviny a/nebo luštěniny a/nebo olejniny v celkovém množství nejméně 7 % z celkové hmotnosti použitých mlýnských obilných výrobků
Technologický postup
§ výroba těsta přímým způsobem vedení § dělení těsta § zrání klonků § tvarování pomocí rohlíkového stroje § ukládání výrobků na plech § kynutí § vlažení sypání § pečení § chladnutí § ukládání na prodejní plochu
Uživatel
Schváleno
15.1.2024 09:14:12
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený