Staročeský rohlík s mákem
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-12-01-0359
Číslo výrobku
2017-12-01-0359/2075
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo - pšeničné
Charakteristika výrobku
Pšeničné běžné pečivo; PEKAŘSKÝ PŘÍPRAVEK (Pšeničná mouka, antioxidant (E300), enzymy (lipáza, amyláza, xylanáza, oxidáza), dextróza); OLEJ ŘEPKOVÝ (Minimální množství 4% na množství mouky); PŠENIČNÝ FERMENTAČNÍ PŘÍPRAVEK (voda, pšeničná mouka, dextróza, sůl, startovací kultura (pšenice))
Společnost
TESCO Stores ČR a.s.
Vršovická 1527/68B
Praha 10, 10000
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: nebalené, velikost: 50 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod,vlastní prodej
Složení
Pšeničná mouka
pekařský přípravek
jedlá sůl
cukr
řepkový olej
pšeničný fermentační přípravek
droždí
voda
posyp - mák
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1259 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
4,8 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,5 g/100g
Sacharidy
53 g/100g
Z toho cukry
2,8 g/100g
Bílkoviny
9,4 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Pečivo typického svinutého tvaru; rovné nebo mírně zahnuté, pravidelně formované; klenuté; vrchní kůrka světlá až zlatohnědá, sypaná nebo nesypaná posypem; spodní kůrka čistá; barva střídy světlá po použitých surovinách; střída jemně pórovitá. Na povrchu posyp mákem
Vůně a chuť
Vůně a chuť – příjemná, typická pro pšeničné pečivo.
Nadstandardní parametry
OLEJ ŘEPKOVÝ (Minimální množství 4% na množství mouky) PŠENIČNÝ FERMENTAČNÍ PŘÍPRAVEK (voda, pšeničná mouka, dextróza, sůl, startovací kultura (pšenice))
Technologický postup
§ výroba těsta přímým způsobem vedení § dělení těsta § zrání klonků § tvarování pomocí rohlíkového stroje § ukládání na plech § kynutí § vlažení sypání § pečení § chladnutí § ukládání na prodejní ploch
Uživatel
Schváleno
15.1.2024 09:16:28
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený