Eidamský sýr 45 % - výkroj 3 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/0450
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
mléčný výrobek, vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny z mléka působením syřidla, prokysáváním a oddělením podílu syrovátky
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601
Definice balení
EAN
290881
Balení
Typ: vakuově do vícevrstevné termosmrštitelné fólie, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
distribuce na euro paletách za dodržení teploty od +2°C do +8°C
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
E 160bii - annatto norbixin
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1350 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
25 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
16 g/100g
Sacharidy
2 g/100g
Z toho cukry
2 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá
Vůně a chuť
čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, přiměřeně slaná, bez cizích pachů
Konzistence
celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek
Nadstandardní parametry
1. mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";
2. obsah sušiny minimálně 55 %;
3. minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě.
Technologický postup
- standardizace mléka a sýření,
- zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
- napouštění sýrového zrna do forem
- lisování
- solení
- balení
- zrání
- popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Salmonella spp.: neg. v 25 g
Listeria Monocytogenes: neg. v 25 g
Koagulázo-pozitivní stafylokoky: neg. v 25 g
sušina: min. 55%
tuk v sušině: min. 45%
sůl: max. 2,5%
Uživatel
Schváleno
11.3.2024 08:55:10
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
16.8.2021
Procesní stav
Zrušený