Výrobky

Eidamský sýr 45 % - výkroj 3 kg

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0019

Číslo výrobku

2015-12-22-0019/0450

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý

Charakteristika výrobku

mléčný výrobek, vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny z mléka působením syřidla, prokysáváním a oddělením podílu syrovátky

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601

Definice balení

EAN

290881

Balení

Typ: vakuově do vícevrstevné termosmrštitelné fólie, velikost: 3 kg

Způsob distribuce výrobku

distribuce na euro paletách za dodržení teploty od +2°C do +8°C

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékařské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

E 160bii - annatto norbixin

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1350 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

25 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

16 g/100g

Sacharidy

2 g/100g

Z toho cukry

2 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, přiměřeně slaná, bez cizích pachů

 

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek

 

Nadstandardní parametry

1. mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";

2. obsah sušiny minimálně 55 %;

3. minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě.

Technologický postup

  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. napouštění sýrového zrna do forem
  4. lisování
  5. solení
  6. balení
  7. zrání
  8. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp.: neg. v 25 g

Listeria Monocytogenes: neg. v 25 g

Koagulázo-pozitivní stafylokoky: neg. v 25 g

sušina: min. 55%

tuk v sušině: min. 45%

sůl: max. 2,5%

 

Uživatel

Schváleno

11.3.2024 08:55:10

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

16.8.2021

Procesní stav

Zrušený

Historie

Eidamský sýr 45 % - výkroj 3 kg (30.5.2017 12:35:05)