Smetana ke šlehání 33% MORAVIA 1l
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-07-22-0029
Číslo výrobku
2016-07-22-0029/0454
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - smetana - tekutá - ke šlehání
Charakteristika výrobku
smetana získaná odtučněním kravského mléka
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601
Definice balení
EAN
8594006320221
Balení
Typ: kartonový obal Pure-Pak, velikost: 1 l
Způsob distribuce výrobku
Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°
Složení
pasterovaná smetana
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1336 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
33 g/100ml
Z toho nasycené mastné kyseliny
21 g/100ml
Sacharidy
2,7 g/100ml
Z toho cukry
2,7 g/100ml
Bílkoviny
2,1 g/100ml
Sůl
0,1 g/100ml
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem
Vůně a chuť
čistá bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
tekutá, stejnorodá tekutina bez usazenin, případný vyvstalý tuk na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
- mléčný tuk 33 %;
- stáří mléka před zpracováním i suroviny po odstředění celkem max. 48 hod;
- neobsahuje stabilizátory, zejména karagenan;
- tepelné ošetření pasterací, případně mžikové zahřátí na teplotu ne vyšší než 125°C.
Technologický postup
Smetana se získává odtučněním syrového kravského mléka a standardizuje na obsah tuku 33 %, následně se pasteruje a ošetřuje tepelným záhřevem, nepřesahujícím 125 °C. Plní se do kartonových obalů PURE-PAK. Skladuje se při teplotě +2 až 8°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Enterobacteriaceae: 0 KTJ / ml
Salmonella spp.: neg v 25 ml
Listeria monocytogenes: neg. v 25 ml
CPM: max. 100 KTJ/ ml
Uživatel
Schváleno
11.3.2024 08:57:20
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený