Montana
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0035
Číslo výrobku
2015-12-22-0035/0854
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - tvrdý
Charakteristika výrobku
Tvrdý sýr s vysokodohřívanou sýřeninou, s obsahem tuku v sušině 45%. Obsahuje propionové kultry, které dávají sýru charakteristickou strukturu s oky a také chuťové vlastnosti.
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601
Definice balení
EAN
8594006321570
Balení
Typ: bloček, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +2°
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
Syřidlo
chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1475 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
2 g/100g
Z toho cukry
2 g/100g
Bílkoviny
26 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva na řezu stejnoměrně smetanově žlutá
Vůně a chuť
Příjemná, jemná, typicky nasládlá různé intenzity až sýrově mandlová. Bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
Stejnorodá, celistvá, tužší, pružná, vláčná, na řezu bohaté dírkování vyvolané propionovým kvašením.
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";
- obsah sušiny: min. 60%;
- Minimální doba zrání 6 týdnů při řízené teplotě
Technologický postup
- standardizace mléka a sýření,
- zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
- napouštění sýrového zrna do forem
- lisování
- solení
- balení
- zrání při řízené teplotě
- popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Uživatel
Schváleno
11.3.2024 16:24:55
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
27.7.2023
Procesní stav
Schválený