Čerstvé mléko polotučné 0,5 l
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0106
Číslo výrobku
2015-12-22-0106/1335
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - mléko - mléko tekuté
Charakteristika výrobku
pasterované mléko standardizované na obsah tuku 1,5%
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601
Definice balení
EAN
8594006320160
Balení
Typ: kartonový obal Pure-Pak, velikost: 1 l
Způsob distribuce výrobku
Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°
Složení
pasterované mléko
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
190 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
1,5 g/100ml
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,0 g/100ml
Sacharidy
4,6 g/100ml
Z toho cukry
4,6 g/100ml
Bílkoviny
3,2 g/100ml
Sůl
0,1 g/100ml
Vápník
0,12 g/100ml
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem
Vůně a chuť
čistá bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
tekutá, stejnorodá tekutina bez usazenin
Nadstandardní parametry
mléčný tuk minimálně 1,5 %; stáří mléka před zpracováním i suroviny po odstředění celkem max. 48 hod.
Technologický postup
Syrové kravské mléko se standardizuje na obsah tuku 1,5%, následně se pasteruje, homogenizuje a ošetřuje tepelným záhřevem nepřesahujícím 125°C. Plní se do kartonových obalů PURE-PAK.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Enterobacteriaceae: 0 KTJ / ml
Salmonella spp.: neg v 25 ml
Listeria monocytogenes: neg. v 25 ml
CPM: max. 100 KTJ/ ml
Uživatel
Schváleno
11.3.2024 08:58:15
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený