Satyr
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-07-13-0537
Číslo výrobku
2016-03-22-0133/1463
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní
Charakteristika výrobku
Bílý sýr lisovaný, trojúhelníkového tvaru, na povrchu ochucený kořenícím přípravkem, vakuově balený. Kořenící přípravek Tzatziky 0,6% (dextróza, česnek, sůl, bramborový škrob, kopr, kvasnicový extrakt, koření), mlékárenské kultury, chlorid vápenatý, syřidlo.
Společnost
Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice
Definice balení
EAN
8594005858220
Balení
Typ: vakuově baleno v plastové folii, velikost: 125 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
kořenící přípravek Tzatziki
0.6 %
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
960 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,2 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
1,3 g/100g
Bílkoviny
19,5 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Balení - obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený Značení - texty čitelné, datum minimální trvanlivosti a číslo výrobní šarže jsou natištěny na zadní straně obalu. Vzhled a barva - povrch čistý, celistvý, koření rovnoměrně rozptýlené po celém povrchu, barva povrchu dle použitého koření, na řezu mléčně bílá až krémová
Vůně a chuť
Chuť a vůně - slaná, mléčně nakyslá, výrazná po použitém koření
Konzistence
slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Technologický postup
Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, ochucování, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sušina 43,0%; Tuk v sušině 38,0 %; Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%; Teplota skladování od 2°C do 8°C.; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 09:39:38
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Procesní stav
Schválený