Výrobky

Kefírové mléko

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0333

Číslo výrobku

2017-08-22-0333/1339

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kefírové mléko

Charakteristika výrobku

Mléčný výrobek získaný kysáním mléka za použití mikroorganismů mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu bez přídavku stabilizátorů, konzervačních a aditivních látek

Původ suroviny - Česká republika

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601

Definice balení

EAN

8594006321372

Balení

Typ: kartonový obal PURE PAK, velikost: 500 ml

Způsob distribuce výrobku

Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°

Složení

pasterované mléko

čisté mlékárenské kultury

kvasinky

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

159 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

1 g/100ml

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,6 g/100ml

Sacharidy

4,1 g/100ml

Z toho cukry

4,1 g/100ml

Bílkoviny

3,1 g/100ml

Sůl

0,1 g/100ml

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: bílá až nažloutlá

Vůně a chuť

Chuť: příjemně nakyslá, kefírová, Vůně: příjemně nakyslá, kefírová, čistá vůně po použité kultuře, bez cizích pachů

Konzistence

Konzistence: polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

syrové mléko odpovídá cechovní normě 2016-03-18-0127; žádné přidané aditivní látky a složky; obsah živých kultur min. 10 na 6 v 1 ml.; obsah živých kvasinek min. 100 v 1 ml.

Technologický postup

Syrové mléko se standardizuje a pasteruje, chladí se na teplotu fermentace a zakysá, Po prokysání se kefírové mléko promíchá a čerpá na plnění. Stáčí se do recyklovatelných kartonových obalů „PURE PAK“ v objemu 500ml. Skladuje se při teplotě od +2 do +8°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

enterobacteriaceae: 0KTJ/ml

salmonella spp.: neg. v 25 ml

Listeria monocytogenes: neg. v 25 ml

mléčný tuk: 1%

Uživatel

Schváleno

11.3.2024 16:33:48

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Kefírové mléko (7.2.2019 09:15:45)