Kefírové mléko
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0333
Číslo výrobku
2017-08-22-0333/1339
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kefírové mléko
Charakteristika výrobku
Mléčný výrobek získaný kysáním mléka za použití mikroorganismů mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu bez přídavku stabilizátorů, konzervačních a aditivních látek
Původ suroviny - Česká republika
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601
Definice balení
EAN
8594006321372
Balení
Typ: kartonový obal PURE PAK, velikost: 500 ml
Způsob distribuce výrobku
Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°
Složení
pasterované mléko
čisté mlékárenské kultury
kvasinky
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
159 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
1 g/100ml
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,6 g/100ml
Sacharidy
4,1 g/100ml
Z toho cukry
4,1 g/100ml
Bílkoviny
3,1 g/100ml
Sůl
0,1 g/100ml
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bílá až nažloutlá
Vůně a chuť
Chuť: příjemně nakyslá, kefírová, Vůně: příjemně nakyslá, kefírová, čistá vůně po použité kultuře, bez cizích pachů
Konzistence
Konzistence: polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu
Nadstandardní parametry
syrové mléko odpovídá cechovní normě 2016-03-18-0127; žádné přidané aditivní látky a složky; obsah živých kultur min. 10 na 6 v 1 ml.; obsah živých kvasinek min. 100 v 1 ml.
Technologický postup
Syrové mléko se standardizuje a pasteruje, chladí se na teplotu fermentace a zakysá, Po prokysání se kefírové mléko promíchá a čerpá na plnění. Stáčí se do recyklovatelných kartonových obalů „PURE PAK“ v objemu 500ml. Skladuje se při teplotě od +2 do +8°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
enterobacteriaceae: 0KTJ/ml
salmonella spp.: neg. v 25 ml
Listeria monocytogenes: neg. v 25 ml
mléčný tuk: 1%
Uživatel
Schváleno
11.3.2024 16:33:48
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený