BONI Kysané podmáslí 1l
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0331
Číslo výrobku
2017-08-22-0331/1886
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysané podmáslí
Charakteristika výrobku
Mléčný výrobek získaný kysáním podmáslí za použití mikroorganismů mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601
Definice balení
EAN
8594006321631
Balení
Typ: Kartonový obal Pure-Pak, velikost: 1 l
Způsob distribuce výrobku
Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°
Složení
podmáslí
mléko
čisté mlékárenské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
171 kJ / 100ml
Základní výživové hodnoty
Tuky
1 g/100ml
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,6 g/100ml
Sacharidy
4,6 g/100ml
Z toho cukry
4,6 g/100ml
Bílkoviny
3,3 g/100ml
Sůl
0,1 g/100ml
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: přirozené bílé až nažloutlé barvy po mléce a smetaně
Vůně a chuť
příjemně nakyslá, čistá vůně po použité kultuře
Konzistence
polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
- nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky
- mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou
Technologický postup
1. příjem mléka a podmáslí; 2. standardizace obsahu tuku na 1%; 3. pasterace připravené směsi; 4. temperace na kysací teplotu; 5. přidání bakterií mléčného kysání, promíchání; 6. kysání; 7. promíchání vysráženého podmáslí a chlazení; 8. plnění do obalů; 9. skladování a expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
mléčný tuk: 1%
enterobacteriaceae: max. 10 KTJ/ml
Uživatel
Schváleno
12.3.2024 10:53:45
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený