Výrobky

Boni Kysané podmáslí

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0331

Číslo výrobku

2017-08-22-0331/0889

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Mléčný výrobek obohacený přídavkem mléčné kultury

Charakteristika výrobku

Zakysaný mléčný výrobek pro přímý konzum

Společnost

Mlékárna Čejetičky, spol. s r.o.
Nádražní 14
Mladá Boleslav, 293 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Mlékárna Čejetičky, spol. s r.o., Nádražní 14, 29301 Mladá Boleslav

Definice balení

EAN

8595121834624

Balení

Typ: Elopakový karton, velikost: 1 l

Způsob distribuce výrobku

Skladujte při teplotě od 2-8 °C

Složení

podmáslí

80 %

mléko

19,99 %

mléčné kultury

0,01 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

153 kJ / 100ml

Základní výživové hodnoty

Tuky

1,0 g/100ml

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,6 g/100ml

Sacharidy

3,8 g/100ml

Z toho cukry

3,8 g/100ml

Bílkoviny

3,0 g/100ml

Sůl

0,1 g/100ml

Senzorické požadavky

Vzhled

 

obal čistý, neporušený, správně označený

Barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem

 

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistě mléčná, charakteristická pro výrobek a použitou mlékařskou kulturu, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

Konzistence : Stejnorodá přiměřeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z českého mléka

Technologický postup

 

1.    Standartizace obsahu tuku

2.    pasterace

3.    úchova a vychlazení na teplotu fermentace

4.    přídavek kultur

5.    fermentace v řízených podmínkách

6.    po prokysání míchání, vychlazení,

7.    stáčení, skupinové balení

8.    skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

1 % tuku, teplota 2-8 °C

koliformní 0-100 KTJ / ml, Listeria monocytogenes negativní - 100 KTJ / ml

Uživatel

Schváleno

6.8.2024 15:49:13

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Boni Kysané podmáslí (4.1.2022 08:38:33)