Boni Kysané podmáslí
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0331
Číslo výrobku
2017-08-22-0331/0889
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Mléčný výrobek obohacený přídavkem mléčné kultury
Charakteristika výrobku
Zakysaný mléčný výrobek pro přímý konzum
Společnost
Mlékárna Čejetičky, spol. s r.o.
Nádražní 14
Mladá Boleslav, 293 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Mlékárna Čejetičky, spol. s r.o., Nádražní 14, 29301 Mladá Boleslav
Definice balení
EAN
8595121834624
Balení
Typ: Elopakový karton, velikost: 1 l
Způsob distribuce výrobku
Skladujte při teplotě od 2-8 °C
Složení
podmáslí
80 %
mléko
19,99 %
mléčné kultury
0,01 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
153 kJ / 100ml
Základní výživové hodnoty
Tuky
1,0 g/100ml
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,6 g/100ml
Sacharidy
3,8 g/100ml
Z toho cukry
3,8 g/100ml
Bílkoviny
3,0 g/100ml
Sůl
0,1 g/100ml
Senzorické požadavky
Vzhled
obal čistý, neporušený, správně označený
Barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistě mléčná, charakteristická pro výrobek a použitou mlékařskou kulturu, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
Konzistence : Stejnorodá přiměřeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z českého mléka
Technologický postup
1. Standartizace obsahu tuku
2. pasterace
3. úchova a vychlazení na teplotu fermentace
4. přídavek kultur
5. fermentace v řízených podmínkách
6. po prokysání míchání, vychlazení,
7. stáčení, skupinové balení
8. skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
1 % tuku, teplota 2-8 °C
koliformní 0-100 KTJ / ml, Listeria monocytogenes negativní - 100 KTJ / ml
Uživatel
Schváleno
6.8.2024 15:49:13
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený