Výrobky

Zakysaná smetana 200 g

Číslo cechovní normy

2018-06-28-0394

Číslo výrobku

2018-06-28-0394/1314

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaná nebo zakysaná smetana

Charakteristika výrobku

Zakysaná smetana - obsah mléčného tuku minimálně 16 %. Smetana - původ 100 % ČR.

Společnost

Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Ekomilk a.s., Příborsá 818, Frýdek-Místek

Definice balení

EAN

8594033403492

Balení

Typ: kelímek PET, ALU víčko, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

lyofilizovaná mezofilní kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

695 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

16 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10 g/100g

Sacharidy

3,3 g/100g

Z toho cukry

3,3 g/100g

Bílkoviny

2,8 g/100g

Sůl

0,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Bílo-smetanové barva, homogenní krémové konzistence.

Vůně a chuť

vůně i chuť čistá, mléčná, typická pro fermentované produkty.

Konzistence

homogenní krémová.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah mléčného tuku minimálně 10 %; obsah sušiny minimálně 21,5 %; kyselost před expedicí: pod hodnotu pH 4,5.

Uživatel

Schváleno

25.2.2025 12:12:19

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Zakysaná smetana 200 g (30.1.2019 07:30:31)