Mozzarella Bianca - classic
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-06-20-0439
Číslo výrobku
2019-06-20-0439/1873
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený
Charakteristika výrobku
Nezrající pařený plnotučný měkký sýr ve slaném nálevu, ve tvaru koule. Hmotnost pevného podílu 100 g, celková hmotnost včetně nálevu 200 g. Složení nálevu: pitná voda, jedlá sůl. Pomocná látka: chlorid vápenatý.
Společnost
Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice
Definice balení
EAN
8594005854178
Balení
Typ: plastový sáček, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
regulátor kyselosti: kyselina citronová
syřidlo
nálev - pitná voda, jedlá sůl
Přídatné látky
E509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
890 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
0,5 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
17 g/100g
Sůl
0,80 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Tvar koule, povrch čistý, barva mléčně bílá, nálev bíle zakalený.
Vůně a chuť
Charakteristická pro pařené sýry, mírně slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Poloměkká, pružná, nelámavá, vláknitá struktura.
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka, které splňuje Českou cechovní normu č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.
Technologický postup
Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení do nálevu, skupinové balení, paletizace, skladování při teplotě od +2°C do +8°C, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sušina 35 %; Tuk v sušině 45 %; Teplota skladování od +2°C do +8°C. Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 09:43:20
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený