Zakysaná smetana 400 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-06-28-0394
Číslo výrobku
2018-06-28-0394/1827
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaná nebo zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Zakysaná smetana - obsah mléčného tuku minimálně 18 %. Smetana - původ 100 % ČR.
Společnost
Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Ekomilk a.s., Příborsá 818, Frýdek-Místek
Definice balení
EAN
8594002782504
Balení
Typ: kelímek PET, ALU víčko, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
lyofilizovaná mezofilní kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
770 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
18 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
12 g/100g
Sacharidy
3,3 g/100g
Z toho cukry
3,3 g/100g
Bílkoviny
2,8 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Bílo-smetanové barva, homogenní krémové konzistence.
Vůně a chuť
vůně i chuť čistá, mléčná, typická pro fermentované produkty.
Konzistence
homogenní krémová.
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah mléčného tuku minimálně 18 %; obsah sušiny minimálně 21,5 %; kyselost před expedicí: pod hodnotu pH 4,5. Listeria monocytogenes při pH ≤ 4,4: 100 KTJ/g při pH ≥ 4,4: 100 KTJ/g produkty uvedené na trh během doby udržitelnosti; nepřítomnost ve 25 g před opuštěním provozovny
Uživatel
Schváleno
25.2.2025 12:23:44
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený