Výrobky

K – Jarmark Šunková klobása 300 g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2397

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Na 100 g hotového výrobku bylo použito 110 g masa.

Společnost

Beskydské uzeniny, a.s.
Příborská 520
Frýdek-Místek, 73801

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Příborská 520, Frýdek-Místek 738 01

Definice balení

EAN

4049727013296

Balení

Typ: ochranná atmosféra, fóliový sáček, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

jedlá sůl

koření

dextróza

extrakty koření

jedlé vepřové střívko

Přídatné látky

E 451 - Trifosforečnany

E 450 - Difosforečnany

E 300 - Kyselina L-askorbová

E 250 - Dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

891 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

14 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,7 g/100g

Sacharidy

<0,5 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

21 g/100g

Sůl

2,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrhu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť: lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení Vůně: příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

Konzistence: tuhá, pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa (min. 91 %); přírodní střevo; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Příprava suroviny na výrobu; Mělnění, míchání; Narážení do střeva (přírodní vepřové střevo, kalibr: 30-32 mm); Tepelné opracování; Chlazení; Balení a značení.

Uživatel

Schváleno

11.3.2024 16:14:57

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

K – Jarmark Šunková klobása 300 g (21.1.2021 12:21:22)