K – Jarmark Šunková klobása 300 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2397
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Na 100 g hotového výrobku bylo použito 110 g masa.
Společnost
Beskydské uzeniny, a.s.
Příborská 520
Frýdek-Místek, 73801
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Příborská 520, Frýdek-Místek 738 01
Definice balení
EAN
4049727013296
Balení
Typ: ochranná atmosféra, fóliový sáček, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
jedlá sůl
koření
dextróza
extrakty koření
jedlé vepřové střívko
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 450 - Difosforečnany
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 250 - Dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
891 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
14 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5,7 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
21 g/100g
Sůl
2,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrhu jsou přípustné.
Vůně a chuť
Chuť: lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení Vůně: příjemná po čerstvé uzenině
Konzistence
Konzistence: tuhá, pevná, soudržná.
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa (min. 91 %); přírodní střevo; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.
Technologický postup
Příprava suroviny na výrobu; Mělnění, míchání; Narážení do střeva (přírodní vepřové střevo, kalibr: 30-32 mm); Tepelné opracování; Chlazení; Balení a značení.
Uživatel
Schváleno
11.3.2024 16:14:57
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený