Výrobky

Kabanos

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0013

Číslo výrobku

2015-12-22-0013/2039

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 59501 Velká Bíteš

Definice balení

EAN

2911630000002

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

75 %

pitná voda

hovězí maso

česnek

jedlá sůl

směs koření

dextróza

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

E 451 - Trifosforečnany

E 330 - Kyselina citrónová

Energetická hodnota výrobku

1413 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31,4 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

12 g/100g

Sacharidy

0,4 g/100g

Z toho cukry

0,0 g/100g

Bílkoviny

14,2 g/100g

Sůl

2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (88%); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové a hověí maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

13.3.2024 08:54:35

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Česká chuťovka

2015

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Kabanos (16.6.2022 12:55:03)

Kabanos (10.2.2020 07:20:02)