Spišská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2041
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 59501 Velká Bíteš
Definice balení
EAN
2903560000009
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
91 %
hovězí maso
česnek
jedlá sůl
koření
sušená zelenina (česnek)
kvasničný extrakt
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
E 160 c: Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin (Barvivo)
Energetická hodnota výrobku
1254 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
25,8 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,6 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
0,2 g/100g
Bílkoviny
16,5 g/100g
Sůl
2,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.
Konzistence
pevná, pružná, po ohřátí křehká
Nadstandardní parametry
. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (91 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.
Technologický postup
Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 17:30:20
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Česká chuťovka
2015
Procesní stav
Zrušený