Myslivecká paštika 200 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-02-22-0367
Číslo výrobku
2018-02-22-0367/2049
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný.
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 595 01 Velká Bíteš
Definice balení
EAN
8594017361060
Balení
Typ: sklenička se znovuuzavíratelným víčkem, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřová játra
30 %
vepřové maso
25 %
bramborový škrob
cukr
jalovcové aroma
vepřové sádlo
14 %
masový vývar
jedlá sůl
cibule
koření
extrakty koření
glukóza
rýžová směs
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Energetická hodnota výrobku
1402 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
32 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
8,7 g/100g
Sacharidy
2,7 g/100g
Z toho cukry
0,2 g/100g
Bílkoviny
10,1 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, po použitých surovinách, ochucujících složkách, použitém koření,
Konzistence
Konzistence roztíratelná až pevná, jemná až hrubší
Nadstandardní parametry
Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa a jater ; Bez zvýrazňovačů chuti;
Technologický postup
Na kutru vymícháme jemnou spojku podle stanovené receptury a do ní vmícháme suroviny na hrubou vložku. Výrobek naplníme do sklenic, uzavřeme, tepelně opracujeme, zchladíme, nalepíme etiketu a skupinově zabalíme do kartonu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 17:30:54
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený