Sloupnická hovězí šunka
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/1881
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Šunka nejvyšší jakosti, vyrobená z 95 % hovězí kýty, tmavě červené barvy, příjemně slaná, s pikantní chutí barevného pepře na povrchu výrobku. Jako technologický obal pro formování výrobku je použita jedlá kolagenní folie na povrchu výrobku(hovězí kolagen, glycerin, voda). Neobsahuje alergeny
Společnost
ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.
Dolní Sloupnice 134
Sloupnice, 56553
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o., Dolní Sloupnice 191, Sloupnice 56553
Definice balení
EAN
298525
Balení
Typ: vakuovaný sáček, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
vlastní prodejny, velkoobchodní a maloobchodní síť
Složení
hovězí kýta
95 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
celý barevný pepř
cukr
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Energetická hodnota výrobku
412 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
2,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,1 g/100g
Z toho cukry
0,1 g/100g
Bílkoviny
18,0 g/100g
Sůl
2,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled : Na řezu jsou patrné jednotlivé svaly, tmavě červená barva masa, na povrchu hrubý barevný pepř.
Vůně a chuť
Vůně: charakteristická pro šunku, jemná uzená vůně. Chuť: plná lahodná chuť po hovězím mase, příjemně slaná, pikantní po pepři.
Konzistence
Konzistence: pevná, soudržná, křehká.
Nadstandardní parametry
Sunka nejvyšší jakosti, obsah ČSB minimálně 16%.
Technologický postup
Nastřikování, masírování, formování, kořenění, tepelné opracování, osušování, zauzování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah ČSB minimálně 16%, obsah hovězí kýty 95%, nařízení komise (ES) 2073/2005.
Uživatel
Schváleno
12.3.2024 12:31:25
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
4.5.2023
Procesní stav
Schválený