Výrobky

Velický uzený bůček

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/1009

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Tradiční výrobek s charakterem použité suroviny na řezu.

Společnost

Řeznictví a uzenářství Tomáš Lajza
Náměstí 101
Velká nad Veličkou, 69674

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Velká nad Veličkou 101

Definice balení

EAN

286739

Balení

Typ: Bez obalu, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

Prodej - vlastní prodejna a rozvoz

Složení

Vepřový bok bez kosti

94 %

Pitná voda

Solící směs

Směs koření

Sušená zelenina

Kukuřičný škrob

Dextróza

Jedlá sůl

Cukr

Energetická hodnota výrobku

146 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Na řezu masově červená.

Vůně a chuť

Vůně kořeněného masného výrobku ms patrným aroma kouře, chuť jemná, masová, mírně aromatická po kořenících složkách.

Konzistence

Pružná

Nadstandardní parametry

Bez SOM drůbežího SOM, bez zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina - upravené vepřové boky. Surovina je lákována, masírována, kořeněna, tepelně opracována, zauzena, vychlazena, naporcována na jednotlivé porce a zabalena.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Z.č. 166/1999 Sb., Veterinární zákon.

Z.č. 110/1997 Sb., Zákon o potravinách.

Nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny.

Uživatel

Schváleno

13.3.2024 13:51:47

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený