Výrobky

Vysočina

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0060

Číslo výrobku

2016-03-22-0060/0702

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Charakteristika výrobku

vepřové maso (vepřová plec, VVBK 50 % ořez) - původ EU; hovězí maso (H4) - původ EU; vepřové sádlo - původ EU.

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika

Definice balení

EAN

8592337350252, 8592337350269

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 300 g

Typ: vakuové balení, velikost: 700 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

74 %

hovězí maso

11 %

vepřové sádlo

10 %

jedlá sůl

pepř černý

pepř bílý

česnek

Přídatné látky

E 250 - Dusitan sodný

E 300 - Kyselina askorbová

Energetická hodnota výrobku

1733 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

37 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

13 g/100g

Sacharidy

2,2 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

19 g/100g

Sůl

2,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť je aromatická, přiměřeně slaná a kořeněná, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa – 130 g na 100 g výrobku obsahuje hovězí maso minimálně 10 %. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení do technologického kouři propustného obalu, tepelné opracování, sušení, balení, etiketování

Uživatel

Schváleno

15.3.2024 08:59:08

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Vysočina (22.11.2017 09:52:23)