Vysočina
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0060
Číslo výrobku
2016-03-22-0060/0702
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
vepřové maso (vepřová plec, VVBK 50 % ořez) - původ EU; hovězí maso (H4) - původ EU; vepřové sádlo - původ EU.
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika
Definice balení
EAN
8592337350252, 8592337350269
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 300 g
Typ: vakuové balení, velikost: 700 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
74 %
hovězí maso
11 %
vepřové sádlo
10 %
jedlá sůl
pepř černý
pepř bílý
česnek
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 300 - Kyselina askorbová
Energetická hodnota výrobku
1733 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
37 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
13 g/100g
Sacharidy
2,2 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
2,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.
Vůně a chuť
Chuť je aromatická, přiměřeně slaná a kořeněná, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení.
Konzistence
tužší, soudržná
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa – 130 g na 100 g výrobku obsahuje hovězí maso minimálně 10 %. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
Technologický postup
Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení do technologického kouři propustného obalu, tepelné opracování, sušení, balení, etiketování
Uživatel
Schváleno
15.3.2024 08:59:08
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený