Výrobky

Čerstvá tříděná vejce M

Číslo cechovní normy

2015-12-02-0026

Číslo výrobku

2015-12-02-0026/0673

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce

Charakteristika výrobku

Čerstvá skořápková vejce třídy A, velikost M.

Společnost

ČESKÁ VEJCE FARMS, s.r.o.
Nebanice 30
Nebanice, 350 02

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
ČESKÁ VEJCE FARMS, s.r.o., Nebanice 30, 350 02 Nebanice

Definice balení

Balení

Typ: papírová krabička, velikost: 6 ks

Typ: papírová krabička, velikost: 10 ks

Typ: papírová proložka, velikost: 30 ks

Způsob distribuce výrobku

Vlastními chlazenými vozidly.

Složení

Vejce

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

151 kcal / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

10,87 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,37 g/100g

Sacharidy

0,94 g/100g

Z toho cukry

0,34 g/100g

Bílkoviny

12,38 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Čisté vejce s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, rozdělené do hmotnostních skupin (M střední 53-63g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8. 

Vůně a chuť

Chuť typická pro vejce, vůně bez cizího pachu.

Konzistence

Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.

Nadstandardní parametry

Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice.

Technologický postup

Vejce od nosnic HISEX a HY-LINE jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídírny nebo skladů vajec. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena. Třídírna třídí, balí a označuje vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Barva žloutku dle stupnice La Roche min. 8.

Bez přítomnosti bakterií rodu Salmonella.

Uživatel

Schváleno

18.3.2024 08:21:32

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Čerstvá tříděná vejce M (19.9.2023 10:20:48)