Čerstvá vejce tříděná L
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-02-0026
Číslo výrobku
2015-12-02-0026/0675
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Čerstvá skořápková vejce třídy A, velikost L
Společnost
ČESKÁ VEJCE FARMS, s.r.o.
Nebanice 30
Nebanice, 350 02
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
ČESKÁ VEJCE FARMS, s.r.o., Nebanice 30, 350 02 Nebanice
Definice balení
Balení
Typ: papírová krabička, velikost: 6 ks
Typ: papírová krabička , velikost: 10 ks
Typ: papírová proložka, velikost: 30 ks
Způsob distribuce výrobku
Vlastními chlazenými vozidly.
Složení
Vejce
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
151 kcal / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10,87 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,37 g/100g
Sacharidy
0,94 g/100g
Z toho cukry
0,34 g/100g
Bílkoviny
12,38 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Čisté vejce s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, rozdělené do hmotnostních skupin (L velká 63-73g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8.
Vůně a chuť
Chuť typická pro vejce, vůně bez cizího pachu.
Konzistence
Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.
Nadstandardní parametry
Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice.
Technologický postup
Vejce od nosnic HISEX a HY-LINE jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídírny nebo skladů vajec. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena. Třídírna třídí, balí a označuje vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Barva žloutku dle stupnice La Roche min. 8.
Bez přítomnosti bakterií rodu Salmonella.
Uživatel
Schváleno
18.3.2024 08:23:57
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený