Výrobky

Tradiční klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2251

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

masný výrobek tepelně opracovaný.

Společnost

Zemagro, spol. s r.o.
Archlebov 416
Archlebov, 69633
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Masarykovo náměstí 59/35, 697 01 Kyjov

Definice balení

Balení

Typ: volně ložené, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

65 %

hovězí maso

25 %

koření

jedlá sůl

pitná voda

jedlé střívko

Základní výživové hodnoty

Tuky

20,04 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,6 g/100g

Sacharidy

2,07 g/100g

Z toho cukry

0,61 g/100g

Bílkoviny

17,08 g/100g

Sůl

1,82 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření.

Konzistence

Konzistence je tuhá, pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Obsah masa minimálně 87 %.

Technologický postup

Příprava surovin, míchání s kořením, naražení do střev, tepelné opracování, chlazení,

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 2 %

Uživatel

Schváleno

16.5.2024 10:59:46

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Tradiční klobása (9.7.2020 13:22:37)