Smetanový jogurt BONI
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/2573
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - smetanový
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt
Společnost
Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
Choceň, 565 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Choceňská mlékárna s.r.o., Kollárova 481, 565 01 Choceň
Definice balení
EAN
8594003218972; 8594003218989
Balení
Typ: plastový kelímek se zavařeným hliníkovým víčkem, velikost: 400 g
Typ: plastový kbelíček se zavařovací fólií a s víčkem, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
(2 - 8) °C
Složení
smetana
99,99 %
jogurtové kultury
0,01 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
502 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,1 g/100g
Sacharidy
3,8 g/100g
Z toho cukry
3,8 g/100g
Bílkoviny
3,5 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bílá až krémová
Vůně a chuť
čistá, příjemně jogurtově nakyslá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
typický vzhled smetanového jogurtu, hladká konzistence, bez uvolňování většího množství syrovátky
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
- odpovídá definici "Česká potravina";
- vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Nastandardizovaná smetana s příslušnou tučností se homogenizuje a následně pasteruje při min. 90°C. Po vychlazení na požadovanou teplotu se směs zaočkuje příslušnou jogurtovou kulturou. Po zrání přes noc se směs chladí a čerpá na baličku, kde se balí do příslušných obalů.
Uživatel
Schváleno
26.3.2024 13:44:40
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Smetanový jogurt BONI - 400 g (19.2.2024 08:39:37)
Smetanový jogurt BONI - 400 g (2.5.2021 14:41:27)