Poličan klobása 250g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/2331
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
provoz Krahulčí
Definice balení
EAN
4056489725398
Balení
Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
koření
dextróza
antioxidant
startovací kultura mikroorganismů
vepřové střívko
kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
E 250 konzervant
E 301 antioxidant
Energetická hodnota výrobku
1895 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
40 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
15 g/100g
Sacharidy
1,4 g/100g
Z toho cukry
1 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
2,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled - povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.
Vůně a chuť
Vůně aromatická po uzení.
Konzistence
Tužší, soudržná
Nadstandardní parametry
1. vysoký obsah masa 2. obsah tuku maximálně 55 % 3. aktivita vody 0,93 4. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad 5. na 100g výrobku bylo použito 140g masa
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení a balení
Uživatel
Schváleno
27.3.2024 08:40:32
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený