Výrobky

Trvanlivé tyčinky solené - Pohodovky

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-03-09-0368

Číslo výrobku

2018-03-09-0368/1326

Zařazení dle legislativy

Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo - trvanlivé tyčinky

Charakteristika výrobku

1.       Pohodovky jsou první produkt nové řady dlouhých tenkých slaných tyčinek. Charakterizuje je křehká a křupavá chuť, kterou si každý zamiluje při prvním kousnutí. Zajímavostí je nevšední délka tyčinek. Suroviny při výrobě jsou z 80% z regionálních zdrojů.

Společnost

HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Opavská 1437/47
Bruntál, 79201
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
HAVLÍK PLUS spol. s r.o., Petrovická 61, Krnov 794 01

Definice balení

EAN

8594198420181

Balení

Typ: BOPP fólie, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

pšeničná mouka

88,6 %

palmový tuk

6,3 %

sůl jemnozrnná

1,5 %

sůl hrubozrnná

2 %

droždí

0,3 %

cukr

0,3 %

kypřidlo

0,1 %

NaOH

Přídatné látky

E524: Hydroxid sodný (Regulátor kyselosti)

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1637 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

6 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,3 g/100g

Sacharidy

74 g/100g

Z toho cukry

2,2 g/100g

Bílkoviny

12 g/100g

Sůl

2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

dlouhá, tenká a křupavá tyčinka středně hnědé barvy s posypem soli na povrchu

Vůně a chuť

pečivová vůňě a chuť typická pro slané tyčinky

Konzistence

dlouhá, tenká, křupavá s nerovnoměrným posypem hrubozrnné soli na povrchu

Nadstandardní parametry

Tyčinky jsou extra dlouhé - 26cm

Aktivita vody (AW) trvanlivých tyčinek musí být dle laboratorní analýzy akreditované laboratoře menší než 0,60.

Vstupní suroviny musí pocházet z tuzemského trhu – více než 75%. 

Těsto neobsahuje umělá aromata, ochucovadla a barviva.

Technologický postup

     Normované suroviny se mísí do konzistence zpracovatelného těsta. Poté se těsto tvaruje do odpovídající velikosti, prochází lázní regulátoru kyselosti NaOH a následuje posyp solí. Dále probíhá pečení, ochlazení tyčinek, spotřebitelské a obchodní balení, expedice.

Uživatel

Schváleno

28.3.2024 09:42:09

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Dětská chuťovka

2021

Klasa

2023

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Trvanlivé tyčinky solené - Pohodovky (30.11.2022 10:22:19)

Trvanlivé tyčinky solené - Pohodovky (14.10.2021 11:24:41)