Výrobky

Pšeničná mouka polohrubá

Číslo cechovní normy

2019-11-04-0457

Číslo výrobku

2019-11-04-0457/2543

Charakteristika výrobku

Mlýnský výrobek získaný mletím pšenice, která není GMO. Nebyla žádným způsobem ozářena a zemí původu je ČR. Surovina pro výrobu pekárenských výrobků. Určeno k další tepelné úpravě. Trvanlivost 4 měsíce od data výroby. sůl ≤0,01 g/100g výrobku.

upřesnění obsahu soli: sůl ≤0,01 g/100g výrobku.

Společnost

Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
SÍDLO SPOLEČNOSTI Pekárna Srnín s.r.o. 381 01 Srnín 65, PROVOZOVNA MLÝN VESELÍ Sokolská 114 391 81 Veselí nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8594009250327

Balení

Typ: balená do papírového sáčku, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

pšeničná mouka polohrubá

100 %

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1474 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

1,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,3 g/100g

Sacharidy

71 g/100g

Z toho cukry

3,0 g/100g

Bílkoviny

11 g/100g

Sůl

0,01 g/100g

vláknina

3.0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva - jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem.

Vůně a chuť

Vůně - typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu. Chuť – typicky moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti

Nadstandardní parametry

Bez přídatných látek. Nakupované obilí výhradně od českých dodavatelů. S vyšším důrazem na nákup obilí z oblasti jižních Čech. Obilí je zpracováváno ve vlastním mlýně společnosti s dlouholetou tradicí, již od roku 1613.

Technologický postup

Mlýnský výrobek získaný postupným mletím pšenice a tříděním podle velikosti částic a obsahu minerálních látek. Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na speciálních strojích, kde se odstraňují příměsi a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraňují se vrchní obalové části zrna.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost nejvýše 15 %; popel v sušině nejvíce 0,50 %; mokrý lepek v sušině nejméně 24%; granulace: – propad sítem 257 µm nejméně 96,0%; – propad sítem 162 µm nejméně 75%; Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízení č. 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích na potraviny (ve znění pozdějších předpisů). Chemické požadavky vyhovují Nařízení č. 1881/2006, stanoví limity kontaminujících látek a Nařízení ES 396/2005, stanoví maximální limity reziduí pesticidů v potravinách a krmivech.

Uživatel

Schváleno

28.3.2024 11:06:17

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Pšeničná mouka polohrubá (14.3.2024 09:40:38)

Pšeničná mouka polohrubá (10.3.2021 13:30:19)